Kangasniemen Yrittäjät ry

Ajankohtaisia asioita, hiljattain tap
ahtunutta!

Vielä ehdit mukaan Joulukalenteriin - muutama päivä vapaana, toimi nopeasti!

» Lue lisää!

Sää suosi ja ei suosinut Joulumarkkinoita

Kangasniemen ensimmäiset Joulumarkkinat järjestettiin Rantatorilla 2.-3.12.2017. Kiitos kaikille mukana olleille! Lauantaina sää suosi ja markkinaväki sai nauttia kauniista, lumisesta joulunalustunnelmasta. Sunnuntai oli synkkä ja sateinen päivä, mikä luonnollisesti näkyi niin myyjien kuin markkinayleisönkin määrässä.

Kuva: Nina Reinikainen

Joulun avaus järjestettiin 24.11.2017

Kangasniemen Joulun avauksessa kuultiin yrittäjien tervehdys puheenjohtaja Nina Reinikaisen esittämän. Jouluisia lauluja runsaslukuiselle yleisölle lauloivat Puulan Seutuopiston lauluryhmät Elottaret ja Vive, mukana oli myös yksinlauluryhmän opiskelijoita. Kunnan puheenvuorosta vastasi kunnanjohtaja Risto Nylund ja perheen pienimpien iloksi tapahtumassa vieraili Joulupukki! Tilaisuuden kohokohta oli Vuoden Yrittäjän julkistaminen, huomionosoituksen sai Juha Marttinen (lue lisää!)

Joulun avauksen yleisö sai ihastella hienoa joulukuusimetsää, joka valaisee Rantatorin loppiaiseen saakka. Käy katsomassa yritysten ja järjestöjen kuusia!

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja
Mikael Pentikäinen vierailee Kangasniemellä

Suureksi iloksemme saamme Pentikäisen vieraaksemme 11.1.2018. Vierailun ohjelma tarkentuu myöhemmin, seuraa tiedotusta!

Mikael Pentikäinen
Kuva: Markus Sommers

Yrittäjät lätkässä 17.11.2017

Järjestimme mukavan illanvieton Tehomet Areenalla pelattuun
KaPa-51 - SuKiKa -jääkiekko-otteluun.

Jani Pylvänäinen ja Jani Jormakka, KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue

Ilta alkoi etkoilla, joiden aikana meitä kävivät tervehtimässä KaPa-51 edustusjoukkueesta joukkueen johtoryhmän jäsen Jani Pylvänäinen ja valmentaja Jani Jormakka.

Peli oli jännittävä ja tunnelman nosti kattoon KaPan kauan odotettu kotivoitto sekä Teemu Huoposen maali-ilottelu: mies teki illan aikana viisi maalia! Palkitsimme Teemun yksimielisesti myös illan parhaana KaPa-pelaajana. SuKiKan parhaana palkittiin Tatu Pulkkinen.

» Lisää kuvia Facebook-sivuillamme

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokous

Syyskokous järjestettiin Pennalanrannassa 16.11.2017. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät syyskokousasiat. Henkilömuutoksia ei tällä kertaa tullut hallitukseen ja puheenjohtajana jatkaa Nina Reinikainen.

Kokouksen puhujavieraina olivat Kangasniemen Kunnallislehden uusi päätoimittaja Kalevi Tiitinen ja uusi kunnanjohtajamme Risto Nylund.

Kangasniemen Yrittäjät, syyskokous Pennalanrannassa 16.11.2017

Kokoukseen osallistui lähes 30 jäsenyrittäjää. Kiitos kaikille mukana olleille ja kiitos Pennalanrannan tiloista Marko Halttuselle!

» Lisää kokouskuulumisia ja -kuvia Facebook-sivuillamme

Uutiskirje 16.11.2017

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Kierroksella Lapaskankaan yrityksissä

Kangasniemen Yrittäjät ry järjesti 9.11.2017 Lapaskangas-kierroksen, jonka tiimoilta hallituksen jäsenet kiersivät alueen yrityksissä. Mukana kierroksella olivat myös elinkeinoasiamies Jukka Siikonen aamupäivällä ja kunnanjohtaja Risto Nylund iltapäivällä.

Kierrokselle ilmoittautui mukaan 14 yritystä. Kiitos kaikille, että saimme tulla vierailulle, päivä oli erittäin mielenkiintoinen!

Lisää kuvia Lapaskangaskierroksesta löydät Facebook-sivuiltamme ja myös Yrittäjien tiedotuslehdessä 23.11.2017 julkaistiin kierroksesta kuvareportaasi.

(Kuva Zetanovan vierailulta)

Hallituksen kokous 6.11.2017

Kokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa päätimme, kuka on Kangasniemen Vuoden Yrittäjä 2017, teimme viime hetken syyskokousvalmisteluja ja valmistauduimme Lapaskangas-kierrokselle. Aiheitamme olivat myös joulun ajan tapahtumat, tiedotuslehti, vapaa-ajan asukasprojekti ja Kansis-keskuksessa 17.3.2018 järjestettävät Talvimessut.

Uutiskirje 19.10.2017

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Uusi Dream-Garden myymälä avattiin

Kangasniemen Yrittäjät ry kävi onnittelemassa uutta yrittäjää, Niina Halmeslahtea Dream-Garden -myymälän avajaisissa viime lauantaina. Niina valmistaa ja myy mm. perinteikkäitä Tulitarina-kynttilöitä, luomu- ja kasvirasvasaippuoita sekä koruja. Lisäksi pitkän linjan hoitoalan ammattilainen tarjoaa monipuolisesti kotityö- ja sairaanhoitopalveluita. Onnea ja menestystä Niina!

Lue lisää Dream-Gardenin Facebook-sivuilta!


Kuvassa Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Reinikainen ja tuore yrittäjä Niina Halmeslahti vierellään pojat Kalle ja Konsta.

Kunnallisjohdon ja yrittäjien seminaari Savonlinnassa

Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikainen piti puheenvuoron 10.11 Savonlinnassa Etelä-Savon Yrittäjien vuosikokouksen yhteydessä järjestetyssä kunnallisjohdon ja Yrittäjien yhteisessä Seminaarissa. Puheenvuoron teemana oli millainen voimavara yrittäjäyhdistys voi kunnalle olla. Reinikainen toi puheessaan esille muun muassa elinkeinoasiamiehen roolia yrittäjäyhdistyksessä, kunnan ja yrittäjien monenlaista yhteistoimintaa (mm. Ideasinko, tapahtumayhteistyö) sekä vapaa-ajan asukasprojektia, joka herätti varsin paljon kiinnostusta kokousväen keskuudessa.

Jäsenhankintakisan voitto Kangasniemen Yrittäjille!

Etelä-Savon Yrittäjien vuosikokouksessa Salonki/Spahotel Casinolla Savonlinnassa 11.10. julkistettiin jäsenhankintakisan tulokset ja suureksi iloksemme voiton vei Kangasniemen Yrittäjät! Lämmin kiitos kaikille uusille jäsenille, jotka voiton mahdollistitte! Uudet jäsenet ovat aina lämpimästi tervetulleita, jäseneksi voit liittyä täyttämällä lomakkeen Suomen Yrittäjien nettisivuilla!

Samassa kokouksessa Nina Rasola valittiin jatkamaan Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana. Nina Reinikainen Kangasniemen Yrittäjät ry:stä valittiin Etelä-Savon Yrittäjien jäseneksi. Kangasniemen Yrittäjät onnittelee molempia!

Hallituksen kokous 10.10.2017

Hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa ja kokouksessa muun muassa suunniteltiin Lupin tulevia kunnostustoimenpiteitä sekä joulun ajan tapahtumia, käytiin läpi syyskokouksen valmisteluja ja lyötiin lukkoon Lapaskangaskierroksen aikataulut.

Seuraava kokous Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa 6.11.2017.

Kangasniemen Yrittäjät vietti "Lupi-venetsialaisia" 30.9.2017

Venetsialaisia vietettiin kevyen talkoilun ja yhdessäolon merkeissä yrittäjäyhdistyksen vuokraamassa ”Lupisaaressa”.
Talkootöihin tartuttiin pienen esittelykierroksen jälkeen. Illan talkoo-ohjelmassa oli lahonneen ulkohuussin purkaminen, uuden kompostikäymälän asennus, oksien raivausta, puuliiterin siivousta ja tulien sytyttämistä. Kaikki palavat jätteet varastoitiin tulevana talvena poltettavaan huonokuntoiseen aittarakennukseen. Muiden talkootehtävien lomassa tutkittiin saaren puustoa, jota täytyy lähitulevaisuudessa harventaa rankalla kädellä. Muutakin työnsarkaa tulee saaressa riittämään, sillä niin miljöö kuin rakennuksetkin vaativat monenlaista uurastusta yrittäjäjärjestön väeltä.
Illan päätteeksi paistettiin makkaraa ja käytiin vilkasta keskustelua rannalle sytytetyn nuotion äärellä.

Lisää kuvia venetsialaisista Yrittäjien Facebookissa!

Uutiskirje 28.9.2017

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Havuseppele jokaiselle sankarihaudalle

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Kangasniemellä lasketaan pieni havuseppele jokaiselle sankarihaudalle 6.12.2017.
Seppeleet valmistetaan juhlavuoden teeman mukaisesti YHDESSÄ. Tule mukaan talkoisiin!

» Lue lisätiedot tästä! (pdf)

Yrittäjän päivä 5.9.

Kangasniemen Yrittäjät organisoi Yrittäjän päiväksi jäsenistön keskuuteen kampanjamateriaaleja mm. netti- ja Facebook-näkyvyyttä varten. Yrittäjät lähtivät hyvin mukaan ja näkyvyyttä oli laajalti!

Uutiskirje 31.8.2017

» Avaa tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Päätoimittajakahveilla

Tiistaina 29.8. kävimme kiittämässä eläkkeelle siirtyvää Kangasniemen Kunnallislehden päätoimittaja Timo Ruotsalaista hyvästä yhteistyöstä. Samalla pääsimme esittämään Kangasniemen Yrittäjien onnentoivotukset uudelle päätoimittajalle Kalevi Tiitiselle!


Kalevi Tiitinen, Nina Reinikainen ja Timo Ruotsalainen

Hallituksen kokous 22.9.2017

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui kesätauon jälkeen tiistaina 22.8. Sisko-laivassa Rantatorin rannassa.

Asiaa oli kertynyt varsin paljon, tässä ihan lyhykäisesti kerrottuna, mitä mm. käsittelimme:

 • Yrittäjän Päivä 5.9.: Tällä kertaa emme järjestä varsinaista tilaisuutta. Tulossa on FB-kampanja, jonka tiimoilta kannustetaan yrityksiä näkymään ja yrittäjiä olemaan ylpeitä sekä yrityksestään että yrittäjyydestään! 

 • Simo Hokkanen pitää Kangasniemen Yrittäjien pyynnöstä yrittäjän puheenvuoron valtuuston kokouksessa 4.9. Alunperin toive on lähtenyt Suomen Yrittäjiltä. Tavoitteena tiivistää valtuustojen ja yrittäjäjärjestöjen välistä yhteistyötä. Menkää kuuntelemaan, mitä Simolla on sanottavana! 

 • Vapaa-ajan asukasprojekti etenee ja siitä on tullut jo hyviä tuloksia. Mökkivierailut on pääsääntöisesti tehty ja vastaanotto on ollut erittäin hyvä! Monenlaisia tarpeita on, aina laiturin korjaamisesta isompiin laajennuksiin. Työnsarkaa riittää! Alustavasti keskusteltiin jatkettaisiinko projektia seuraavilla OmaMökki-messuilla. 

 • Käteisautomaatti: kokouksessa tuotiin esille, että OP on lopettamassa kätisen rahan vastaanottamisen tiskillä ja vaihtorahavarainnot tulevat olemaan pienet. Tulossa on joko talletusautomaatti johon voi syöttää seteleitä tai Automatian hallinnoima "yökassapussi". Molemmat vaihtoehdot ovat maksullisia ja etenkin jälkimmäisen kulut on melko kovat käyttäjille. Saamiemme tietojen mukaan vaihtorahat tulisi tilata ennakkoon laskentakeskuksesta hintaan 5,50 euroa/tilaus ja prosenttiosuus rahojen arvosta. Kangasniemen Yrittäjät ry toivoo, että entiset palvelut säilyvät, eikä kustannukset ole kohtuuttomat käteistä pyörittäville yrityksille!

 • Lupi: yrittäjien Lupilla on talkoiltu kesän aikana pienimuotoisesti. Syyskuun lopussa järjestetään OIKEAT VENETSIALAISET (me Kangasniemen Yrittäjät emme suostu päättämään kesäkautta vielä elokuun loppuun) ja talkoillaan myös siinä yhteydessä. Talvella on tarkoitus kunnostaa saunan katto, hinata saareen huussi ja polttaa laho rakennuksen rötiskö. Keväällä on mm. maalauksen vuoro. 

 • Syyskokous järjestetään Pennalanrannassa 16.11. klo 18. Merkkaa kalenteriin!

 • Myös Joulun avauksesta käytiin keskustelua, se järjestetään pe-iltana 24.11.2017. Lisätietoja joulun avaukseen ja mahdolliseen joulutoriin liittyvistä asioista myöhemmin! 

 • Suunnitteilla "hengennostatustilaisuus". Tilaisuuteen sopivaa innostavaa ja kannustavaa esiintyjää etsitään. 

 • Suunnitteilla myös "Lapaskangas-kierros". Postia tulossa Lapaskankaan yrityksiin lähiaikoina! 

  Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 14.9. Reissupannussa. Kokouksen alussa muistimme pyöreitä vuosia kesän mittaan juhlineita hallituksen jäseniä, Seppo Lappalaista ja Minna Sylgreniä (kuva). 

Kangasniemen Yrittäjät ry:n palaute Automatia Pankkiautomaatit Oy:lle 13.7.2017

Kangasniemen pikapankkiautomaatin toimintaongelmat

Kangasniemellä Osuuspankin yhteydessä toimii paikkakunnan ainoa pikapankki, jonka palveluntarjoajana yrityksenne toimii. Pikapankissa on jatkuvasti ongelmia, rahat lopussa tai muuten laitteessa toimintahäiriöitä. Nämä katkokset ovat kestäneet jopa useita päiviä. Todella usein ongelmat ovat osuneet viikonlopuille, jolloin edes pankin konttorissa ei voi asioida.

Maailma ei todellakaan vielä toimi pelkästään korttien varassa, vaan käteistä rahaakin tarvitaan! Kangasniemellä käteisen saantiongelmat haittaavat merkittävästi monien yritysten toimintaa, esim. kesäistä torikauppaa. Kesällä on paikkakunnalla myös lukuisia tapahtumia, joissa rahaa tarvitaan. Tapahtumia järjestävät ja niissä varainhankintaa tekevät esim. monet yhdistykset ja järjestöt sekä pienyrittäjät, joilla ei ole maksupäätteitä käytettävissä. Käteisen rahan puute vähentää tapahtumien kävijämääriä ja niissä tehtyjä ostoksia.

Kesäaikaan paikkakunnan väkimäärä moninkertaistuu vapaa-ajan asukkaiden myötä ja tämä on taloudellisen tuloksen kannalta tärkein aika vuodesta monille paikkakunnan yrittäjille, yhdistyksille ja muille palveluita ja tapahtumia järjestäville tahoille. On täysin kohtuutonta, että lähes viikoittaiset käteisen rahan saantiongelmat vaikeuttavat toimintaamme ja aiheuttavat jopa taloudellisia menetyksiä! Lisäksi tällaisen peruspalvelun jatkuvat ongelmat koetaan paikkakunnan imagon kannalta haitalliseksi.

Kangasniemen Yrittäjät ry edellyttää teiltä selvitystä, miten ongelmaan aiotaan puuttua. Tilanne ei voi jatkua tällaisena!

Yhteistyöterveisin

Nina Reinikainen
puheenjohtaja / Kangasniemen Yrittäjät ry

Suomen Yrittäjien kunta- ja maakuntastrategian käsikirja

» Avaa käsikirja tästä (pdf)

Hallituksen kokous 14.6.2017

Hallitus kokoontui 14.6. "lupilla", ja ohjelmassa oli myös talkoilua ja tulevien toimenpiteiden suunnittelua. "Lupi" muodostuu Kummelisaaressa sijaitsevista rakennuksista, joita kunnostetaan talkoovoimin. Tavoitteena on saada rakennukset jäsenistön käyttöön kesälle 2018.

Lisää kuvia "lupista" Yrittäjien Facebookissa!

Palvelutarvekartoitus paikallislehdessä

» Kangasniemen Kunnallislehti 8.6.2017: Reinikaiset löysivät remonttiapua (pdf)

Kangasniemen Yrittäjien stipendit

Kangasniemen Yrittäjät jakoi tuttuun tapaan stipendejä koulunsa päättäville oppilaille lauantaina 3.6.2017.

 • Ylioppilaan stipendi: Ella Kuitunen
 • Yhdeksäsluokkalaisen stipendi: Erika Laitinen

Kangasniemen Yrittäjät onnittelee!

Yrittäjien aamukahvit 31.5.

Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen (Etelä-Savon maakuntaliitto), aluesuunnittelujohtaja Jarmo Vauhkonen (Etelä-Savon maakuntaliitto) ja asiamies Esko Pitkänen (Etelä-Savon kauppakamari) vierailivat Kangasniemellä 31.5.2017.

Yrittäjien aamukahveilla keskusteltiin maakuntajohdon, yrittäjien ja kunnan edustajien kanssa mm. teiden (huonosta) kunnosta + lisämääräraha-tarpeesta, osaavan työvoiman saatavuudesta, ammatillisesta koulutuksesta, elinvoimaisuuden edistämisestä ja kuntien ja alueiden vetovoimatekijöistä sekä tulevasta maakunta- ja sote-uudistuksesta.

Kahvien jälkeen vierailtiin Mimet Oy:ssä Pentti Kankaan opastamana, Veljekset Hokkanen Oy:ssä Esa ja Hannu Hokkasen isännöimänä sekä Hiliman Puodissa Taina Laitisen emännöimänä.


Kuva: Jukka Siikonen

Suuri Pieni Kauppahalli nyt vuokrattavissa!

Kangasniemen Yrittäjien Suuri Pieni Kauppahalli Rantatorilla on nyt vuokrattavissa. Kojua voi vuokrata yksittäisiksi päiviksi tai kalenteriviikoiksi. Lue lisätiedot täältä!

Hallituksen kokous 22.5.

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus kokoontui Kahvila Reissupannussa maanantaina 22.5.2017. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Kesän avauksesta saatua palautetta, joka pääsääntöisesti on ollut varsin positiivista, vapaa-ajan asukasprojektia joka etenee mukavasti (kaikkia yhteydenottoa pyytäneitä lähestytään lähiaikoina) sekä Yrittäjien ja koulun yhteistyötä: koulujen päättyessä jaetaan kaksi stipendiä, yläkoululle 50 € ja lukiolle 100 €. Kriteereiksi stipendien saajille on toivottu aktiivisuutta, vastuunkantoa, oma-aloitteisuutta ja yhteisten asioiden hoitamista. Koulun puolelta on toivottu muutakin yhteistyötä, esimerkiksi mahdollisesti keväällä 2018 järjestettävillä kesätyömessuilla.

Yrittäjien torikoju eli Kauppahalli: kunnasta on saatu lupa 1-5 kojulle, jotka voivat olla torilla toukokuusta syyskuuhun. Vuokrausehdot julkaistaan erikseen näillä sivuilla.

Seuraava kokous järjestetään Yrittäjien "Lupilla" pienimuotoisen talkootouhuilun merkeissä keskiviikkona 14.6.

PTA-Putki 10 vuotta

Kangasniemen Yrittäjät kävivät torstaina 18.5. onnittelukäynnillä PTA-Putki Oy:llä, joka juhlisti 10-vuotissynttäreitään. Lämpimät onnittelut Toni ja Kristiina Pirhoselle! Kuvassa myös Yrittäjiä edustanut Arto Pellinen ja kunnan elinkeinoasiamies Jukka Siikonen.

Etelä-Savon Yrittäjien toukokuun uutiskirje

Lue uutiskirje tästä!

Yritäees-kisa

Kesän avauksessa järjestettiin Yritäees-kisa, jossa oli ideana suunnitella Kangasniemi-tuote. Osallistujien kesken arvottiin ämpärillinen kesää ja voitto meni Liisa Aallolle, joka oli ideoinut Puula-sukat. Sukkien lisäksi oli ideoitu mm korvaläppiä, pannulappuja, puunkantotelineitä, laukkuja, koruja, pannunalusia, koristetauluja, leluja ja Kangasniemi-passi. Useimmissa toistui eri menetelmillä kuvioituna Puula, kunnan vaakuna tai joutsenia.

Kiitokset kaikille kisaan osallistuneille!

Yrittäjien aamukahvit ke 31.5. klo 8-9

Kangasniemen kunta/elinkeinotoimi ja Kangasniemen Yrittäjät ry ovat kutsuneet Etelä-Savon Maakuntaliitosta maakuntajohtaja Pentti Mäkisen vierailulle kuntaan ke 31.5. Mukana myös Etelä-Savon Kauppakamarin edustaja.

Yrittäjien aamukahvit Reissupannussa/Etelä-Savon maakuntajohtajan ja Kauppakamarin tj:n terveiset ke 31.5. klo 8.00-9.00. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa paikkakunnan yrittäjät paikalle ja Reissupannuun aamukahveille! Samalla yritys/yrittäjä voi kertoa maakunnan johdolle omat terveiset. Lisätietoa: jukka.siikonen(a)kangasniemi.fi, puh. 0400 651 301.

Kangasniemen Kesän avaus 2017

Kangasniemen Kesä avattiin Rantatorilla viileähkössä mutta suurimmaksi osaksi aurinkoisessa säässä.


Viileästä säästä huolimatta Kesän avaus veti väkeä.


Yrittäjien uusi torikoju "Pömpeli".

Kunnan tervehdyksen toi yrittäjä ja elinkeinolautakunnan jäsen Timo Seppälä, yrittäjien puheenvuoron käytti puheenjohtaja Nina Reinikainen. Taustalla elinkeinoasiamies Jukka Siikonen.


Pasi Lahikainen (Tähti Katsastus Oy) valittiin Kesän avauksessa Kangasniemen Nuoreksi Yrittäjäksi 2017.

Katso kuvakooste Kesän avauksesta Kangasniemen Yrittäjien Facebook-sivulta!

Kesän 2017 Tiedotuslehti on ilmestynyt

Lue tänään Kunnallislehden liitteenä julkaistu lehti pdf:nä täällä!

Hallituksen kokous 2.5.2017

Hallitus kokoontui Shellin kabinetissa lounaskokoukseen. Kokouksessa käsiteltiin Kesän avauksen järjestelyjä sekä koulunsa päättäville myönnettäviä stipendejä. Lisäksi keskusteltiin vapaa-ajan asukkaille tehdystä palvelutarvekyselystä. Projektiryhmä kokoontuu ensi viikolla ja alkaa suunnitella tarkemmin kartoitusten tekoa.

Palvelutarvekyselyn arvonnan voittajat

Kangasniemen Yrittäjien ja Kangasniemen kunnan palvelutarvekyselyyn osallistuneiden vapaa-ajan asukkaiden kesken arvottiin kolme lahjakorttia K-Rautaan. Arvonnassa onni suosi Ari Virtasta, Eija Lindholmia ja Seppo Tarvosta. Onnittelut voittajille! Projektiryhmä käy parhaillaan läpi kyselyn vastauksia ja niistä tiedotetaan muunmuassa 4.5. ilmestyvässä Yrittäjien Tiedotuslehdessä.

"Lupi" Kummelisaareen

Kangasniemen Yrittäjät ry on vuokrannut Ukonniemi-Väisälä -osakaskunnalta Ruovedenselän pohjoisosassa sijaitsevan Kummelisaaren. Saaressa on pitkään käyttämättä olleet mökki, sauna ja talousrakennus, joita yhdistys kunnostaa talkoovoimin yrittäjien ”Lupiksi”. Rakennusten raivausta on jo tehty ja runsaasti turhanpäiväistä törkyä poltettu. Myös yksi ikkuna on uusittu. Ohjelmassa on myös mm. saunan katon korjaus ja uuden laiturin teko lahonneen tilalle.

Rakennukset pyritään saamaa jäsenistön käyttöön kesälle 2018. Tässä taas yksi uusi jäsenetu! Tästäkin tiedotamme lisää myöhemmin. Talkoot jatkuvat, kun jäät lähtevät Puulasta – Tule mukaan!

Kuvat: Nina Reinikainen ja Seppo Lappalainen

Kangasniemen Yrittäjät ry:lle oma torikoju!

Kangasniemen Yrittäjille on tulossa oma torikoju, "Pömpeli", jonka ovat rakentaneet Petri Viiansalo ja Joni Pietarinen. Koju ilmestyy paikalleen lähipäivinä ja se otetaan käyttöön Kesän avauksessa 6.5.2017. Lisätietoja tulossa myöhemmin. Suurkiitokset Petrille ja Jonille uurastuksesta yhteisen asian eteen!

Hallituksen kokous 10.4.2017

Hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelussa maanantaina 10.4. Kokouksessa käsiteltiin Kesän avauksen järjestelyjä, vuoden Nuoren Yrittäjän valintaa, vapaa-ajan asukkaille lähetettyjä palvelutarvekyselyitä sekä Yrittäjien Tiedotuslehteä. Mietittiin myös Ideasingon seuraavan kokouksen aiheita. Hallituksen seuraava kokous tiistaina 2.5. Shellillä.

Kangasniemeläisiä yrittäjiä mukana Kevätmessuilla

Joukko kangasniemeläisiä yrittäjiä ja kunnan edustajia osallistui 6.-9.4.2017 Helsingin Messukeskuksessa järjestetyille Kevätmessuille. Messut koostuivat viidestä eri teemasta: Kevätpuutarha, OmaMökki, Oma Koti, Sisusta! sekä Lähiruoka&Luomu.

Kangasniemen kunnan osastolta löytyivät vasemmalta lukien Katja Hepo-oja ja Riia Kysk (Keramiikkakellari), Leena Sippo ja Johanna Suuronen (Puula Hirsitalo), Paula Pylvänäinen ja Rauno Kuokkanen (Kangasniemen kunta) sekä Erja Pauninsalo ja Seppo Lappalainen (Puula Tours). Edessä Tero Talvikunnas (Eränetti).

Palvelutarvekysely ulkopaikkakuntalaisille vapaa-ajan asukkaille

Kangasniemen Yrittäjät ry ja Kangasniemen kunta toteuttavat parhaillaan ulkopaikkakuntalaisille vapaa-ajan asukkaille suunnattua palvelutarvekyselyä. Lähes 1800 kyselyä postitettiin viikolla 14, eli kyselyiden pitäisi olla kolahtanut postilaatikoihin ympäri maata. 20 nopeimmalle vastaajalle on tarjolla maksuton remontti- ja palvelutarvekartoitus. Kyselyyn voi vastata myös kunnan nettisivujen kautta.

Kyselyn myötä haluamme kehittää entisestään paikkakunnan vapaa-ajan asukkaille kohdennettuja palveluja ja tutkimme, missä määrin ihmisillä on mielenkiintoa vapaa-ajan asunnon muuttamiseen vakituiseen asumiseen soveltuvaksi. Kyselyjen mukana postitettiin Kangasniemen yritysluettelo, josta vapaa-ajan asukkaat voivat valita esimerkiksi remonttiensa toteuttajat.

Kuntavaalit 2017

Yrittäjien ilma-aseilta 5.4.2017

Kangasniemen Yrittäjät ry järjesti jäsenistölleen ilma-aseillan keskiviikkona 5.4. Kiitokset Kangasniemen Kalskeelle sekä illan vetäjille Lassi Tiihoselle ja Erkki Paatolalle.

Harjoittelun jälkeen käytiin Kangasniemen Yrittäjien epäviralliset mestaruuskisat, joissa voiton vei vakailla käsillä varustettu mestariampuja Ilmo Lahikainen. Toiseksi sijoittui Ari Viljakainen ja kolmanneksi Kari Haikarainen.

Kaikenlaista mukavaa yhteistoimintaa kehitellään mieluusti jatkossakin - jäsenet, kertokaa toiveitanne mitä haluaisitte järjestettävän!

Paikalliseen sopimiseen mallia RPJP:ltä

Mikkelissä Länsi-Savon tiloissa järjestettiin 29.3.2017 paikallisen sopimisen tilaisuus ESY:n, Etelä-Savon Kauppakamarin, MTK Etelä-Savon ja SAK Etelä-Savon toimesta. Tilaisuudessa olivat mukana Rakennuspalvelu Joni Pietarisesta Samuel Näveri, Risto Ylönen sekä itse yrittäjä Joni Pietarinen kertomassa kuinka joustavasti asiat heillä hoidetaan.


Kuva: Nina Reinikainen

Kangasniemen Yrittäjien kevätkokous 2017

Kangasniemen Yrittäjät kokoontui kevätkokoukseen torstaina 23.3.2017 Kangasniemen Juhla-ja Pitopalvelun tiloihin. Kokouksessa vierailivat jyväskyläläisen Ravintola Harmoonin ja Taulun Kartanon yrittäjä Jyrki Halttunen ja Kangasniemen pitkäaikainen vapaa-ajan asukas Heikki Hautala.

Jyrki Halttunen kertoi kokousväelle omasta yrittäjän taipaleestaan ja esitteli yritystensä toimintaa. Heikki Hautala puolestaan toimi vapaa-ajan asukkaiden äänitorvena ja esitti yrittäjille sekä kunnalle suunnattuja toiveita. Varsinaisessa kevätkokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät asiat kuten tilit ja toimintakertomus. Muissa asioissa keskusteltiin muun muassa kirkkovenesoudusta, yrittäjien ilma-ase-illasta sekä Lapaskankaan liikenneympyrästä.

» Kevätkokouksen pöytäkirja

» Kangasniemen Yrittäjien vuosikertomus 2016

Lue lisää kevätkokouksesta Yrittäjien Facebookista!

Kokousväkeä.


Jyrki Halttunen kertoi yrittäjätaipaleestaan ja esitteli yrityksensä toimintaa.


Heikki Hautala toi kokoukseen vapaa-ajanasukkaan näkemyksen.


Ilmo Lahikaisen ehdotus Lapaskankaan liikenneympyrään.


Illan emäntä Sirpa Sappinen loihti maistuvat kokousherkut.


Jälkiruokia.

Kuntavaalit 2017 - Anna äänesi yrittäjälle!


Lisäys Yrittäjien jäsenehdokaslistaan: Anne Puikkonen, nro 19 (kesk./sit.). Anne liittyi jäseneksi yllä olevan mainoksen julkaisun jälkeen eikä valitettavasti ehtinyt enää mainokseen mukaan.

» Avaa mainos isompana (pdf)

Hankintailta 29.3.2017

Hyvä yrittäjä!

Kunta järjestää 29.3. klo 15-17 Hankintaillan kunnantalolla, Otto Mannisen tie 2. Saatavilla tietoa teknisen toimen tulevista hankinnoista (v. 2017). Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille yrityksille ja yrittäjille. Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoa: tekninen johtaja Mikko Korhonen, p. 040 515 1739, mikko.korhonen(a)kangasniemi.fi tai rakennusmestari Mikko Manninen, p. 040 776 9136.

Ilmoittautumiset viim. 28.3. mennessä: mikko.manninen(a)kangasniemi.fi

Tervetuloa!

Yrittäjien joukkue voittoisa Hyvän mielen tapahtumassa

Kangasniemen Yrittäjät Dream Team (KYDT) vei voiton lauantaina 18.3.2017 järjestetyssä Hyvän mielen tapahtuman jääkiekkoturnauksessa. Joukkueessa oli edustettuna lähes parikymmentä paikallista yritystä. Kiitokset Rakennuspalvelu Joni Pietariselle hienosta tapahtumasta ja Veljekset Hokkaselle tarjoiluista. Kiitokset myös kaikille turnauksessa mukana olleille ja erityiskiitokset Yrittäjien joukkueen kokoonpanoon kuuluneille!


Kangasniemen Yrittäjät Dream Team.

Yrittäjät onnittelukäynnillä Sinililassa

Kangasniemen Yrittäjät kävi 10.3.2017 onnitteluvierailulla Sinililassa, jonka mittariin on kertynyt jo 25 vuotta! Sinililan Minna Sylgren on myös Kangasniemen Vuoden Yrittäjä 2016.


Minna Sylgreniä onnittelemassa elinkeinoasiamies Jukka Siikonen ja Kangasniemen Yrittäjistä Sirpa Sappinen.

Kangasniemen Yrittäjät mukana Hyvän mielen tapahtumassa!

Hyvän mielen tapahtuma järjestetään toista kertaa Tehomet Areenalla lauantaina 18.3.2017 klo 11 alkaen. Tapahtumassa on luvassa muun muassa talutusratsastusta ja kärryajelua, puffetti, arpajaiset ja monenlaista muuta mukavaa. Yksi tapahtuman kohokohdista on yritysten välinen 8 joukkueen lätkäturnaus, mukana myös Kangasniemen Yrittäjät ry!

Tapahtuman järjestää Rakennuspalvelu Joni Pietarinen. Katso myös Hyvän mielen tapahtuman Facebook-sivut!

Markkinointi-iltamat Mikkelissä 28.3.

Etelä-Savon Yrittäjien Markkinointi-iltamat saapuvat Mikkeliin 28.3. klo 16-21. Tarjolla on kahmalokaupalla konkreettisia markkinointineuvoja ja vähän myös piiskaa, jotta neuvot muuttuisivat todeksi. Ohjelmassa on kolme tuntia koulutusta sekä päälle verkostoitumista.

Tapahtuma on maksuton ja sen tarjoavat Fennia, Elo, mainostoimisto Värikäs sekä Etelä-Savon Yrittäjät.

Ilmoittaudu tapahtumaan 21.3. mennessä tästä linkistä! Tapahtumaan kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, sillä iltamat ovat olleet hyvin suosittuja!

Huom! Kangasniemen Yrittäjien kautta mahdollisuus kimppakyytiin, ilmoita kiinnostuksesi Nina Reinikaiselle, puh. 0400 815 108 tai nina.reinikainen(a)outlook.com 21.3. mennessä.

Kangasniemen Yrittäjät ry tukee kuntavaalikampanjointia

Kangasniemen Yrittäjät toivoo, että paikkakunnan yrittäjät lähtisivät aktiivisesti ehdolle kuntavaaleihin. Tuemme jäsenistömme kampanjointia ja julkaisemme 30.3.2017 Kunnallislehdessä mainoksen jäsenehdokkaistamme. Jäsenyrittäjäehdokas: ilmoittaudu mukaan mainokseen 23.3. mennessä Jaana Laitiselle: jaana.laitinen(a)janetti.fi. Ilmoituksessa julkaistaan ehdokkaan nimi, puolue, numero ja valokuva.

Ilmoita ehdokkuudestasi myös Suomen Yrittäjille! Ehdolla olevat jäsenyrittäjät esitellään Suomen Yrittäjien sivuilla.

Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä!


 

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kevätkokous

Kevätkokous torstaina 23.3.2017 klo 18 alkaen Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa (Koivukuja 2).

Alustava ohjelma:

 • Iltapala
 • Kevätkokous
 • Kahvit ja vapaata keskustelua
 • Vieraina hotelli-ravintolayrittäjä Jyrki Halttunen Taulun Kartanosta keskustelemassa markkinoinnista ja verkostoitumisesta sekä Heikki Hautala tuomassa vapaa-ajan asukkaan näkemyksen mm. paikkakunnan palveluista

» Katso kokouskutsu ja kokouksen esityslista tästä!

Ruokailun vuoksi ilmoittautumiset Sirpa Sappiselle viimeistään 16.3., puh. 0400 573 045 tai sirpa.sappinen(a)pitopalvelu.inet.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

- Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallitus -

Yrittäjien ilma-aseilta

Jäähallin ilma-aseradalla ke 5.4. klo 18.

Kangasniemen Yrittäjät ry:n jäsenille. Ammuskellaan ilmapistoolilla ja -kiväärillä ja vuoroa odotellessa vaihdetaan kuulumisia toisten yrittäjien kanssa. Lopuksi voidaan halutessa järjestää pikku kisa. Tilaisuuden kesto max 2 h. Ohjaajana Lassi Tiihonen/Kalskeen ampujajaosto.

Mukaan mahtuu 15 nopeimmin ilmoittautunutta. Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse Jaana Laitiselle 30.3. mennessä, jaana.laitinen(a)janetti.fi. Tilaisuus on maksuton.

Hallituksen kokous 22.2.

Hallitus kokoontui Kahvila Reissupannussa keskiviikkona 22. helmikuuta. Kokouksessa olivat paikalla kaikki hallituksen jäsenet.

Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen toiminnan kärkiteemoja, kevätkokousjärjestelyitä sekä Kesän avaustapahtumaa.

» Kesän avauksen sivuille!

Samassa yhteydessä päätettiin järjestää jäsenhankintakampanja: kaikki maaliskuun 2017 aikana jäseniksi liittyneet saavat yhden maksuttoman myyntipaikan Kesän avaukseen!

Kokouksessa käynnisteltiin myös vapaa-ajan asukkaat vakituisiksi-projektia ja valittiin työryhmä suunnittelemaan mökkiläispostitusta. Työryhmässä ovat Nina Reinikainen, Seppo Lappalainen, Jaana Laitinen ja Jukka Siikonen.

Kunnallisvaalit:

Kevään kunnallisvaaleista ei järjestetä erillistä Yrittäjien vaalipaneelia. Toimitamme yrittäjien kysymykset Kunnallislehden ja Kangasniemen Kyläparlamentin su 19.3. järjestettävään vaalipaneeliin. Jos Sinulla on joku hyvä kysymys mielessä, kerro siitä sähköpostitse puheenjohtaja Nina Reinikaiselle (nina.reinikainen(a)outlook.com).

Yrittäjäehdokkaille (yrittäjäyhdistyksen jäsenille) julkaisemme lehti-ilmoituksen Kunnallislehdessä 30.3. Yhdistyksen jäsen, ilmoita 23.3. mennessä mikäli haluat mukaan ilmoitukseen, sähköpostitse osoitteeseen jaana.laitinen(a)janetti.fi. Ilmoitukseen tulee ehdokkaan nimi, numero, puolue sekä valokuva.

Muita asioita: Kevään Tiedotuslehteä suunniteltiin, ja päätettiin järjestää Yrittäjille ilma-aseilta. Lisäksi Joni Pietarinen kertoi kuulumisia tammikuiselta puheenjohtajaristeilyltä.

Kutsu Yksinyrittäjätreffeille Anttolanhoviin 18.3.

Lähde mukaan Anttolanhoviin 18.3. Päivän aikana kuulemme hieman asiaa, kilpailemme leikkimielisesti ja ennen kaikkea verkostoidumme. Päivä päättyy illalliseen, jonka aikana palkitaan ensimmäistä kertaa alueen Vuoden Yksinyrittäjä. Lue lisää oheisesta kutsusta ja ilmoittaudu mukaan!

» Avaa kutsu isompana (pdf)

Yksinyrittäjien aamutilaisuus Reissupannussa 15.2.

Yrittäjä, kaipaatko osaajaa? Tule keskustelemaan aiheesta yksinyrittäjien aamupuurotilaisuuteen Kahvila Reissupannuun 15.2. klo 8.00!

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä! Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 9.2. Lisätietoja oheisesta pdf:stä.

» Lue pdf tästä!

Yrittäjät tervehdyskäynnillä Puulantorissa

Kangasniemen Yrittäjät kävivät perjantaina 3.2. toivottamassa K-Market Puulantorin uuden kauppiaspariskunnan Mikko Seppäsen ja Eleonoora Karlsson-Seppäsen tervetulleiksi paikkakunnalle. Kaupassa kävi aikamoinen vilske ja tunnelma oli lämminhenkinen. Uudet kauppiaat ovat ehtineet liittyä jo Yrittäjäyhdistyksen jäseniksikin - tervetuloa mukaan toimintaan!

Etelä-Savon paikallisyhdistyksiä palkittiin

Etelä-Savon Yrittäjien parhaat paikallisyhdistykset 2016 palkittiin tammikuun lopussa puheenjohtajaristeilyn aluetapaamisessa. Palkitut yhdistykset olivat Kangasniemen Yrittäjät ja Punkaharjun Yrittäjät. Palkinnon vastaanotti Kangasniemen Yrittäjiä risteilyllä edustanut varapuheenjohtaja Joni Pietarinen.

Kangasniemi oli ehdolla myös vuoden paikallisyhdistykseksi 100-199 jäsentä-kategoriassa. Kategorian voitto meni Suonenjoen Yrittäjille.

» Lue lisää!

Yrittäjägaala Savonlinnassa

Yrittäjägaala kokosi noin 400 henkeä juhlimaan Olavinlinnaan lauantaina 21.1. Kangasniemeltä edustajia oli gaalassa 12, mukana myös Vuoden Yrittäjänä palkittu Minna Sylgren. Tilaisuuden juonsi Janne Kataja ja se huipentui Etelä-Savon Yrittäjien järjestämään ilotulitukseen.

Paikallisyhdistysten palkitsemia Vuoden Yrittäjiä. Kuvassa myös Kangasniemen Vuoden Yrittäjä 2016, Minna Sylgren. Kuva: Arto Pellinen.


Lasse ja Elina Lahikainen, Annikki Pynnönen. Kuva: Nina Reinikainen.

Olavinlinna tarjosi upeat puitteet Yrittäjägaalalle. Kuva: Nina Reinikainen.

Tervehdyskäynti Fysicaan

Yrittäjät tekivät vuoden ensimmäisen tervehdys-/onnitteluvisiitin Kangasniemen Fysicaan 16.1.2017. Fysican uutena yrittäjänä aloitti vuodenvaihteessa Janne Huttunen. Jannea onnittelemassa kävivät Nina Reinikainen ja Seppo Lappalainen, kunnan tervehdyksen toi puolestaan elinkeinoasiamies Jukka Siikonen, joka testasi myös Jannen hoitopöydän. Onnea ja menestystä uudelle yrittäjälle!

Hallituksen järjestäytymiskokous 11.1.2017

Yrittäjien hallitus kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin keskiviikkona 11.1.2017. Hallitus järjestäytyi seuraavasti:

Puheenjohtaja: Nina Reinikainen
Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
Sihteeri: Jukka Siikonen
Tiedottaminen: Jaana Laitinen
Yhteiskuntasuhteet: Sirpa Sappinen
Tapahtumajärjestelyt: Seppo Lappalainen, Arto Pellinen
Merkkipäivävastaava: Mari Jalava

Muut hallituksen jäsenet: Anja Arkko, Tiina Puttonen, Minna Sylgren, Petri Viiansalo, Ari Viljakainen

Ideasingon jäsenet: Nina Reinikainen, Seppo Lappalainen, Arto Pellinen, Minna Sylgren
Varajäsenet: Ari Viljakainen, Joni Pietarinen, Tiina Puttonen, Petri Viiansalo
Tiedotusvastaava: Jaana Laitinen

Tulevalle vuodelle suunniteltiin monenlaisia tapahtumia:

 • Kevätkokous 23.3., Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelu
 • Kesän avaustapahtuma 6.5.
 • Yrittäjien tiedotuslehdet 4.5. ja 23.11., mahdollisuuksien mukaan kunnan 150-vuotisjuhlateemaa esille tuoden
 • Syyskokous 16.11.
 • Joulun avaus 25.11.

Suunnitteilla myös muita, aivan uudenlaisia tapahtumia. Niistä tiedotamme sitä mukaa, kun suunnitelmat selkenevät!

Kokouksessa käsiteltiin myös paljon muita asioita. Yksi niistä oli Hyvän mielen tapahtuma, johon Kangasniemen Yrittäjät ry osallistuu omalla joukkueellaan, Kangasniemen Yrittäjät Dream Teamilla. Lue lisätietoja RPJP:n järjestämästä turnauksesta tästä!

Kangasniemen Yrittäjät sai paljon kiitosta joulun ajaksi Keskusparkkiin kohonneesta joulukuusimetsästä. Joulukuusimetsän ideoinut ja päävastuun toteuttamisesta kantanut Seppo Lappalainen palkittiin kokouksessa Vuoden metsänhoitajana.


Wanhemmat kuulumiset

» Vanhemmat kuulumiset ja uutiset löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Suomen Yrittäjien jäsenlistaus