Kangasniemen Yrittäjät ry

Ajankohtaisia asioita, hiljattain tapahtunutta!

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 13.1.2020
oltiin haikeissa tunnelmissa

Ennen kokouksen alkua kunnanjohtaja Risto Nylund kävi sopimassa kanssamme ehdottamastamme kaikille kangasniemeläisille yrittäjille avoimesta kehittämis- ja keskusteluillasta. Siitä lisää tiedotusta huomenna! Samalla Nylund vahvisti, että 40-vuotta täyttävän yrittäjäyhdistyksen alkumetreiltä saakka toiminut kunnan ja yrittäjien välinen yhteistyölinkki on nyt lopullisesti poissa: elinkeinoasiamiehen tilalle ei ole luvassa yhdistykselle uutta sihteeriä. Tämä tulee väistämättä vaikuttamaan yrittäjäyhdistyksen ja kunnan väliseen yhteistyöhön kun tämä luonteva ja tiivis kanssakäyminen päättyy. 

Muihin kannanotossamme esittämiimme kysymyksiin saanemme kunnan viranhaltijoilta ja päättäjiltä vastauksia kehittämis- ja keskusteluillassa. 

Hallitus järjestäytyi kokouksessa seuraavasti: 

Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
Sihteeri: sihteeriasia jätettiin pöydälle, sitä selvitellään...
Rahastonhoitajan virka on ulkoistettu tilitoimistolle
Tiedottamisvastuu: Jaana Laitinen
Yhteiskuntasuhteista vastaava: Sirpa Sappinen
Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
Lupivastaava: Seppo Lappalainen
Muut vastuut tapahtuma/tilannekohtaisesti... 

Kalenteriin merkattavia tapahtumia: 

 • Talvimessut 7.3. (paikkavarauksia aletaan ottaa vastaan viimeistään ensi viikolla, tiedotamme näillä sivuilla!)
 • Yrittäjäyhdistyksen joukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) mukana Hyvän mielen tapahtumassa 28.3.
 • Kevätkokous 20.4. klo 18
 • Kesän avaus 16.5.
 • Syyskokous ja 40-vuotisjuhlat 7.11. klo 18 alkaen

Joulun avaustapahtumaa emme tänä vuonna järjestä.

Kokouksessa suunniteltiin tarkemmin Talvimessuja, joista tiedotamme lisää lähiaikoina.

Tämä kokous oli viimeinen, jossa elinkeinoasiamies Jukka Siikonen oli mukana. Jukkaa muistimme kokouksen päätteeksi ”lämmittävällä” lahjalla ja otimme muistoksi näistä hyvän yhteistyön vuosista yhteispotretin. Lämpimästi Jukkaa kiitämme kaikesta, mitä hän ehti näiden vuosien aikana tehdä yrittäjäyhdistyksen ja paikallisten yrittäjien eteen ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan!

Kokouksen yhteydessä muistimme myös pitkäaikaista ja aktiivista hallituksen jäsentä, Arto Pellistä, joka täyttää pian pyöreitä vuosia. Kuvassa Arton kanssa Nina Reinikainen ja Sirpa Sappinen.

Kangasniemen Yrittäjät ehdolla Vuoden 2019 parhaaksi paikallisyhdistukseksi sarjassa 100-199 jäsentä!

Muut finalistit sarjassamme ovat Haapajärven Yrittäjät, Ilomantsin Yrittäjät, Kokemäen Yrittäjät ja Ruokolahden Yrittäjät.

Vuoden 2019 parhaat paikallisyhdistykset ja toimialajärjestö valitaan Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 9.-10.2.2020.

Finaaliin pääsy on meille suuri kunnia ja kannustin!

Kangasniemen kunta on päättänyt lopettaa elinkeinoasiamiehen viran - yrittäjät barrikadeilla!

Kangasniemen kunnanhallitus on 18.12.2019 kokouksessaan päättänyt lakkauttaa elinkeinoasiamiehen viran ja irtisanoa elinkeinoasiamiehen. Kangasniemen Yrittäjät ry julkaisi aiheeseen liittyen kannanoton jonka ovat allekirjoittaneet yhdistyksen hallituksen jäsenten lisäksi myös lukuisat paikalliset yrittäjät. Kannanotossa esitämme myös kuntapäättäjille kysymyksiä, joihin meille on luvattu vastaukset tammikuussa.

Lue kannanotto tästä!

Kangasniemen Yrittäjien varapuheenjohtaja Joni Pietarinen toimitti kannanoton kunnanjohtaja Risto Nylundille 23.12.2019.

Käväisimme onnittelemassa Kuntohoitaja Ritva Hämäläistä

Kuntohoitaja Ritva Hämäläinen tarjosi kakkukahvit 30-vuotisen yrittäjäntaipaleensa johdosta 20.12.2019. Myös Kangasniemen Yrittäjät ry:n edustajat kävivät onnittelemassa Ritvaa.

Kuvassa Arto Pellinen, Minna Sylgren ja Ritva Hämäläinen.

ESY:n uutiskirje 19.12.2019

» Avaa uutiskirje tästä!

Jouluun hiljentyminen Lapaskankaan Teboililla 19.12.

Kangasniemen ev.lut seurakunta ja Kangasniemen Yrittäjät ry järjestivät perinteisen Jouluhiljentymisen Lapaskankaan Teboililla. Tarjolla oli srk:n tarjoamat aamukahvit ja tilaisuudessa lauletaan tuttuja joululauluja.

Kuva: Päivi Kettunen

Kuvat: Arto Pellinen

Joulun avaus ja Vuoden Yrittäjä 2019

» Joulun avaus järjestettiin 29.11.2019

» Janet Tervashonka Vuoden Yrittäjä 2019

Hallituksen kokous 25.11.2019

Vuoden viimeinen hallituksen kokous järjestettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa keskityttiin pääsääntöisesti hiomaan Joulun avauksen yksityiskohtia ja miettimään alustavasti Talvimessujen ohjelmaa.

Hallituksen kokous 31.10.2019

Yrittäjien hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa suunnittelemaan mm. 29.11. järjestettävää Joulun avausta. Myös Talvimessut oli yksi kokouksen pääteemoista. Messut järjestetään Kansis-keskuksessa lauantaina 7.3.2020.

Syyskokous 2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n syyskokous järjestettiin 10.10.2019 Salmenkylän metsästysmajalla. Sääntöjen määräämien syyskokousasioiden lisäksi illan ohjelmassa oli Miksei Oy:n toimitusjohtajan Juha Kauppisen esittelypuheenvuoro sekä maukasta ruokaa ja vapaamuotoista kuulumisten vaihtoa.

» Lue Yrittäjien toimintasuunnitelma vuodelle 2020 tästä!

Onnittelukäynti R-Kioskille

Kangasniemen Yrittäjät tekivät 4.10.2019 onnittelukäynnin R-Kioskille, jonka yrittäjänä Tiina Puttonen on toiminut jo 10 vuoden ajan. Kuva: Mari Jalava.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 26.9.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 16.9.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui kesätauon jälkeen Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokouksessa suunniteltiin yhdistyksen syyskokousta, joka järjestetään 10.10.2019 Salmenkylän Metsästysmajalla. Kutsut jäsenistölle lähtevät pian. Lisäksi suunniteltiin Joulun avausta Beckerintien alueella 29.11., tapahtumaan on tulossa muun muassa tonttupolku ja siellä myös julkistetaan Kangasniemen Vuoden Yrittäjä, jonka hallitus on yksimielisesti valinnut. Kokouksessa käytiin läpi myös Lupiasioita, lukioyhteistyötä sekä tulossa olevaa keskustelu- ja kehittämistilaisuutta kunnan kanssa.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät 18.-19.10.2019

Jokaisella yrityksellä on perustansa, liikkeelle sysäävä voimansa. Kasvu on matka pienestä suureksi ja jokaisessa yrityksessä on kasvun mahdollisuus. Miten yrityksen juuret ruokkivat matkaa tulevaisuuteen? Mitkä työvälineet avaavat tietä eteenpäin ja miltä näyttää tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen kasvu? Kuule vastauksia ja jaa kokemustasi Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa 18.-19.10.2019!

Perjantaina 18.10. ohjelman avaa perinteisesti Suomen Yrittäjien liittokokous. Tänä vuonna ohjelmassa on myös Kasvun työkalut -bisnesseminaari, jossa keskustelut ja työpajat sekä henkilökohtaiset asiantuntijatapaamiset varmistavat, että yrittäjillä on hyvässä otteessa mm. rahoitus, kansainvälistyminen, omistajanvaihdokset sekä digi ja some. Perjantaina tarjolla on myös mielenkiintoisia retkiä: Mato Valtosen vetämä ”Chicago tour”, panimoteollisuuteen tutustuttava ”Pellolta pulloon” sekä urheilun ja kulttuurin parhaat palat Suurmäen huippua myöten esittelevä ”Lahden huiput”. Illalla viihdytään vanhojen tuttujen kanssa ja hankitaan uusia tulojuhlassa.

Lauantaina 19.10. Juuret&Kasvu -seminaarissa syvennytään siihen, miten suurenkin yrityksen juuret ovat sen perustajassa: kuulet miten sama, pienestä lähtevä intohimo ja yrittäjämäinen asenne vie menestykseen ja suurille areenoille niin yrittäjän kuin urheilijankin. Tulevaisuudesta ja kasvun mahdollisuuksista keskustellaan kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmista. Päivän pääesiintyjiä ovat mm. energiayhtiö St1:n pääomistaja, yrittäjä Mika Anttonen; suomalaiseen yrittäjyyteen perehtynyt historioitsija, yrittäjä Teemu Keskisarja; sekä jalkapallolegenda Jari Litmanen. Lauantain kruunaa Valtakunnallisten yrittäjäpalkintojen jako ja Yrittäjägaala. Lauantain seminaaria ja juhlaa luotsaa toimittaja-juontaja Arto Nyberg.

Teemalla Juuret & Kasvu järjestettävien Yrittäjäpäivien tapahtumapaikkana on Lahden keskustan tuntumassa, Urheilukeskuksen kupeessa sijaitseva Messukeskus.

Varaslähtö Yrittäjänpäivään Lupisaaressa

Pieni porukka talkoili sunnuntaina 1.9.2019 Lupisaaressa. Ohjelmassa oli saunalaiturin viimeistelyä, poltetun vajan alueen siivousta ja nuotiopaikkakin pistettiin aluilleen. 

Lisäksi nautittiin kahvit Siirin herkullisen talkookakun kera ja paistettiin makkaraa uutta nuotiopaikkaa testaten. Päivään mahtui myös mukavaa ajatusten vaihtoa yrittämisestä Kangasniemellä ja yleensäkin jutustelua maailman menosta. Kaiken kruunasi mahtavaa sää!

Kangasniemen Yrittäjät ry toivottaa kaikille hyvää Yrittäjänpäivää 5.9.!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 29.8.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 27.6.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 23.5.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 6.5. Kahvila Reissupannussa

Hallituksen vuoden 2019 kuudennen kokouksen tärkein asia olivat Kesän avauksen järjestelyt joita vielä hiottiin. Kokouksessa käytiin läpi myös tiedotuslehteä, joka ilmestyi kesänavausviikolla Kunnallislehden liitteenä. Keskusteltiin myös muunmuassa kunnan edustajien kutsumisesta yhteiseen teematapaamiseen yrittäjien kanssa, koulunsa päättäville jaettavista stipendeistä ja yrittäjien tapaamisesta vapaa-ajan asukkaiden kanssa.

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 25.4.2019 julkaistu kirje tästä!

Kevätkokous 10.4.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 10.4. Kuljetus A. Lindholmin tiloissa. Väkeä oli paikalla mukavasti ja varsinaisen kokouksen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua monenlaisista asioista maittavan ruuan äärellä. Kokouksessa kuultiin myös Tapio Viljasen mielenkiintoinen puheenvuoro.

» Kokouksen pöytäkirja (pdf)

» Toimintakertomus 2018 (pdf)

Kangasniemen Yrittäjien jäsentiedote 3/2019

» Lue tiedote tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.3.2019 julkaistu kirje tästä!

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 28.2.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 25.2.2019

Yrittäjäyhdistyksen hallitus kokoontui tällä kertaa Kansis-keskuksessa, jossa ennen kokouksen alkua kierreltiin katsastamassa paikat Talvimessuja varten. Muutenkin pian järjestettävät messut ja järjestelyjen yksityiskohtien hionti olivat luonnollisesti kokouksen pääteema. Muita illan aiheita olivat muun muassa kevätkokous, tiedotuslehti ja vapaa-ajanasuntoprojekti.

Yrittäjäristeily 8.-9.6.2019

Suosittu yrittäjäristeily järjestetään Silja Europalla 8.-9.6.2019. Risteilyn teemana on raha ja sille ovat tervetulleita yrittäjät, yrittäjiksi aikovat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet. Tule kuulemaan rahan innoittamia yrittäjätarinoita sekä tietopaketteja, joista saat konkreettisia vinkkejä yrittäjyyden tiellesi, verkostoitumaan vanhojen tuttujen kanssa ja luomaan uusia yrittäjäverkostoja. Päivitä osaamisesi ja tule tapaamaan myös Suomen Yrittäjien asiantuntijoita.

» Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

» Lue 31.1.2019 julkaistu kirje tästä!

Hallituksen kokous 30.1.2019

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui Juhla- ja Pitopalvelun tiloihin vuoden toiseen kokoukseensa. Kävimme läpi mm. Talvimessuja, tulevaa kevätkokousta ja siihen liittyvää tilinpäätöstä sekä kevään kahta tiedotuslehteä.

Jätevesiliite on julkaistu!

» Lue Kangasniemen Kunnallislehden välissä 17.1.2019 julkaistu liite tästä!

Hallitus järjestäytyi 7.1.2019

Kangasniemen Yrittäjät ry:n hallituksen vuoden ensimmäinen kokous pidettiin Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa.

Seuraavia tehtäviä jaettiin vuodelle 2019:

 • Varapuheenjohtaja: Joni Pietarinen
 • Sihteeri: Jukka Siikonen
 • Tiedotusvastuu: Jaana Laitinen
 • Yhteiskuntasuhteet: Sirpa Sappinen
 • Merkkipäivävastaava: Mari Jalava
 • Vapaa-ajanasuntoprojektin vastuuhenkilö: Seppo Lappalainen
 • Muihin tehtäviin nimetään vastuuhenkilöitä/työryhmiä tapauskohtaisesti.

Uutena jäsenenä hallituksessa aloitti Anne Puikkonen.

Kokouksessa suunniteltiin mm. yhdistyksen tämän vuoden toimintaa. Merkkaa kalenteriin tulevat tapahtumat:

 • Kevätkokous 10.4.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Syyskokous 10.10.2019 klo 18 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
 • Talvimessut 9.3.2019 klo 10-14 Kansis-Keskuksessa
 • Kangasniemen Yrittäjien jääkiekkojoukkue KYDT (Kangasniemen Yrittäjät Dream Team) on mukana puolustamassa mestaruuttaan huhtikuun 6. päivänä järjestettävässä Hyvän mielen tapahtumassa.
 • Kesän avaus 11.5. klo 10-14 Rantatorilla
 • Joulun avaus 29.11.2019 (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Suunnitteilla tälle vuodelle myös mm. yritysvierailuja keskustan yrityksiin ja virkistyspäivä Lupilla. Vuonna 2017 käynnistynyt vapaa-ajanasuntoprojekti jatkuu myös tänä vuonna kärkiteemanaan haja-asutusalueen jätevesiuudistus.

Talvimessuja suunnittelimme jo varsin yksityiskohtaisesti. Messujen teema on paikalliset tuotteet ja palvelut. Ilmoittautumisia on alkanut tulla mukavasti (joko Sinä olet ilmoittautunut näytteilleasettajaksi?) ja ohjelmarunkokin alkaa muodostua: luvassa mm. upea tanssikisa ja koulujen kanssa toteutettava "Pisnestiili". Messuohjelmasta kerromme lisää myöhemmin!

Kokouksen alussa kukitimme syntymäpäiväänsä viettäneen Sirpan ja laulaa luikautimme hänelle onnittelulaulun!

Wanhemmat kuulumiset

» Vanhemmat kuulumiset ja uutiset löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Suomen Yrittäjien jäsenlistaus