Kangasniemen Yrittäjät ry

Ajankohtaisia asioita, hiljattain tapahtunutta!

Syksyn PK-yritysbarometri

» Lue lisää!

Lupilla talkoot ja Venetsialaiset - tule mukaan! (Huom! Muuttuneet suunnitelmat!)

Perjantai 21.9. talkoot ja Venetsialaiset
Kuljetukset Rantatorilta Lupille klo 9 ja klo 17. Myös päivän mittaan pääsee molempiin suuntiin, kerro toiveet ilmoittautuessasi. Paluukyyti Venetsialaisista klo 20.

Lauantai 22.9.
Talkoot 9-14 mikäli innokasta talkooväkeä ilmoittautuu ja töitä on vielä jäljellä.


Talkootöinä olisi tarjolla mm. kartanon ikkunanvaihto, kylpylän oven panelointi, maalaustöitä, polttopuiden tekoa sekä rantojen siivousta risuista.

Ilmoittautumiset pikaisesti Seppo Lappalaiselle, 0400 570 557.

Lämpimästi tervetuloa! Voit tulla molempina päivinä tai toisena, tai osallistua pelkästään Venetsialaisiin – aivan kuten Sinulle parhaiten sopii!

Kuvassa Lupisaaren päärakennus joka sai hiljattain uutta väriä pintaansa.

Yrittäjän päivänä 5.9.2018 kahviteltiin Reissupannussa

Kahvin lomassa kuultiin Kangasniemen Yrittäjien, kunnan elinkeinotoimen ja Kangasniemen Osuuspankin tervehdykset Nina Reinikaisen, Jukka Siikosen ja Seppo Laurilan esittäminä. Lisäksi mökkitohtorinakin tunnettu Ilmo Lahikainen viritteli omalla puheenvuorollaan rakentamiseen liittyvää keskustelua.

Uutiskirje 7 / 30.8.2018

» Avaa Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje tästä!

Hallituksen syyskausi käynnistyi

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui kesätauon jälkeen Rakennuspalvelu Joni Pietarisen uusissa tiloissa tiistaina 21.8.2018.

Ennen kokouksen alkua yrittäjä Joni Pietarinen esitteli tiloja hallituksen jäsenille.

Asioita oli listalla runsaasti ja mm. seuraavia aiheita käsittelimme:

  • Vapaa-ajan asuntoprojektin kuulumiset: mökkitohtori oli kesän aikana esillä muutamissa tapahtumissa ja useissa kohteissa käytiin katselmuskäynneillä. Vuoden 2019 pääteemaksi päätettiin ottaa mökkien jätevesiasiat. Syyskuussa toteutamme vapaa-ajan asukkaille kyselyn jossa kartoitamme mm. projektin vaikutuksia.
  • Lupilla järjestetään saunaremontti- ja puutalkoot pe-la 21.-22.9., ilmoittaudu mukaan talkoisiin: Seppo Lappalainen, 0400 570 557. Voit tulla molempina päivinä tai toisena - aivan kuten Sinulle parhaiten sopii! Lauantain talkoiden jälkeen Lupivenetsialaiset! Tarkkaile tiedotusta, lisätietoja tulossa!
  • Yrittäjän päivänä 5.9. aamukahvit Reissupannussa klo 8-9. Tervetuloa!
  • Syyskokous Pitopalvelu Siiskosella ti 6.11. klo 18. Lisätietoja myöhemmin, merkkaa jo kalenteriin!
  • Joulun avaustakin jo suunnittelimme ja samassa yhteydessä järjestettäviä joulumarkkinoita. Joulumarkkinat Rantatorilla pe-la 23.-24.11., perjantaina klo 15-19 ja lauantaina 10-14. Joulun avaus pe klo 18. Markkinoiden myyntipaikat ovat maksuttomia ja kaikkien varattavissa. Varaukset 9.11. mennessä, Seppo Lappalainen, 0400 570 557, seppo.lappalainen(a)seponkonttori.fi. Tulossa myös tonttupolku ja joulukuusimetsä!
  • Päätimme järjestää Kankaistenlammen teollisuusalueen yrityskierroksen torstaina 1.11., alueen yrityksiin on tulossa lähiaikoina kyselyä, ketkä haluavat vieraita yrittäjäyhdistyksestä tuona päivänä. Viime vuonna kiersimme Lapaskankaan teollisuusalueen yrityksissä.
  • Yrittäjien torikojujen ympärivuotinen sijoittaminen torille ei ole ollut myötätuulessa. Keskustelua asian tiimoilta jatketaan.
  • Kangasniemen Yrittäjät ry järjestää kunnan kanssa kehittämistilaisuuden, jossa keskustellaan kunnan edustajien kanssa mm. paikallisen elinkeinoeläimän toimintaedellytyksistä ja niiden kehittämisestä. Jäsenistö, viemme mielellämme puolestanne viestiä kuntaan, ota yhteyttä esim. puheenjohtaja Nina Reinikaiseen, jos haluaisitte jonkun tietyn asian nostettavaksi esille. Tilaisuus järjestetään lokakuun puolivälin kieppeillä.

Syke 2018-työelämätapahtuma Mikkelissä 5.9.2018

Itä-Suomen suurin työelämätapahtuma järjestetään Saimaa Stadiumilla Yrittäjän päivänä 5.9.2018 klo 8-18. Tapahtumassa on mahdollisuus kuulla huippupuhujia, verkostoitua, osallistua työpajoihin sekä oppia avoimista tietoiskuista. Kokonaisuuden kruunaa Suomen kovimmista yrityksistä koottu messukylä sekä verkostoitumisalue.

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Mikkelin kehitysyhtiö Miksei, Etelä-Savon Yrittäjät, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK sekä Etelä-Savon ammattiopisto Esedu. Tämän lisäksi mukana on myös kymmeniä muita toimijoita.

» Lue lisää!

HUOM! Bussikuljetuksista löydät tietoa tästä!

Uutiskirje 28.6.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Hallituksen kokous 26.6.2018

Hallitus kokoontui puheenjohtaja Nina Reinikaisen mökillä, jossa kokouksen lisäksi nautittiin maittavia grilliherkkuja ja saunakin lämpeni. Kokouksessa käytiin läpi muun muassa vapaa-ajanasuntoprojektin kuulumisia, suunniteltiin syystalkoita Lupille ja mietittiin ohjelmaa Yrittäjän päiväksi 5.9. Tuolloin tarjotaan yrittäjille aamukahvit Reissupannussa klo 8-9. Samana päivänä kannattaa vierailla myös Mikkelissä Syke 2018-työelämätapahtumassa, kts. tiedot ylempää.

Kiireisen aikataulun vuoksi aiemmin alustavasti ideoitua Eloehtoo-tapahtumaa ei järjestetä vielä tänä vuonna.

Nyt hallitus jää kesätauolle, seuraava kokous tiistaina 21.8.2018.

Lupitalkoot tiistaina 5.6. – tule mukaan!

Lähtö Rantatorilta klo 17:15. Parin tunnin mittainen talkoorupeama sisältää ainakin raivausta ja polttopuiden tekoa. Talkoisiin ovat kaikki tervetulleita – tässä on samalla hyvä tilaisuus nähdä Lupisaari rakennuksineen!

Ilmoita osallistumisestasi Nina Reinikaiselle (puh. 0400 815 108,
nina.reinikainen(a)outlook.com ma 4.6. klo 16 mennessä, niin osaamme varata sopivasti eväitä mukaan. 

Uutiskirje 31.5.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Kangasniemen Yrittäjien stipendit

Kangasniemen Yrittäjät jakoi tuttuun tapaan stipendejä lauantaina 2.6.2018. Kangasniemen Yrittäjät ry:n stipendit myönnetään aktiiviselle yhteisten asioiden hoitajalle ja oma-aloitteiselle vastuunkantajalle sekä yrittäjämäistä otetta omaavalle.

Yläkoululaisen stipendi: Viivi Romo, 7B

Ylioppilaan stipendi: Kiia Lahikainen

Kangasniemen Yrittäjät onnittelee!

Ylioppilaan stipendin sai Kiia Lahikainen. Kuva: AP-Systems/Arto Pellinen

Hallituksen kokous 30.5.

Hallitus kokoontui Rantatorin Rantapannussa 30.5. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa Kesän avaustapahtumasta saatua hyvää palautetta ja mietittiin jo hieman seuraavan vuoden tapahtuman sisältöäkin. Seppo Lappalainen kertoi Kangasniemen Vapaa-ajanasuntoprojektin kuulumisia: katselmukset ovat tämän kesän osalta käynnistymässä ja viimevuotisiin kontakteihin tullaan olemaan myös yhteydessä kesän mittaan.

Yrittäjien Lupisaaressa on tarvetta talkoille ja ne päätettin järjestää tiistaina 5.6., lähtö Rantatorilta klo 17:15. Parin tunnin mittainen talkoorupeama sisältää ainakin raivausta ja polttopuiden tekoa. Talkoisiin ovat kaikki tervetulleita – tässä on samalla hyvä tilaisuus nähdä Lupisaari rakennuksineen. Ilmoita osallistumisestasi Nina Reinikaiselle (puh. 0400 815 108, nina.reinikainen(a)outlook.com) ma 4.6. klo 16 mennessä, niin osaamme varata sopivasti eväitä mukaan.

Kokouksessa tuli myös ehdotus uudesta tapahtumasta, jonka ajankohtakin merkattiin jo alustavasti kalenteriin. Mikäli kiinnostusta tapahtumaa kohtaan herää riittävästi, on perjantaina 3.8. tarkoitus järjestää ”Eloehtoo”, jonka tiimoilta tempaukseen mukaan lähtevät keskustan kaupat olisivat avoinna normaalia pitempään ja Rantatorille järjestettäisiin ohjelmallinen iltatori.

Kuulimme myös terveisiä Rantatorin kehittämisryhmästä: torin rantaan hankitaan soutuvene, jota voi lainata matkailuneuvonnasta panttia vastaan. Työn alla torin alueelle ja uimalan suunnalle on myös frisbeegolfrata ja torille opastava kylttikin toteutunee piakkoin. Nämä asiat otettiin ilolla vastaan. Sen sijaan kriittisesti suhtauduttiin tietoon, jonka mukaan kunnasta ei ainakaan näillä näkymin ole irtoamassa lupaa kiinteiden torikojujen ympärivuotiseen sijoitukseen Rantatorille.

Kangasniemelle menestystä ELPO-kyselyssä

Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kyselyn tulokset julkistettiin Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella. Kyselyssä Kangasniemi sijoittui Etelä-Savon kunnista toiseksi ja oli nyt kuudetta peräkkäistä kertaa kolmen yritysmyönteisimmän eteläsavolaisen kunnan joukossa. ESY:n mukaan kyselyn tuloksista ilmeni, että Etelä-Savossa yrittäjät kaipaavat yrityslähtöistä elinkeinopolitiikkaa. Hankinnat ja kunnan toiminnan yrityslähtöisyys ovat isoimmat kehittämiskohteet.

Lue Etelä-Savon alueellinen raportti täältä!

#yritäees-huppareita myytävänä!

Kangasniemen Yrittäjät ry myy jäsenistölle #yritäees-sloganilla varustettuja huppareita. Saatavilla on perusmallista hupparia sekä hieman kapealinjaisempaa hupparia naisille. Hupparin etupuolella on Kangasniemen Yrittäjien logo ja värivaihtoehdot ovat sininen tai valkoinen.

Hupparin hinta on 40 euroa ja painotyöt hoitaa kangasniemeläinen Paitapaino RaPeMa.

Tiedustelut ja tilaukset: Nina Reinikainen, puh. 0400 815 108, nina.reinikainen(a)outlook.com

Sanan Suvipäiville odotetaan 5000-6000 kävijää
– yritykset, varautukaa!

Sanan Suvipäivät järjestetään Kangasniemellä 15.-17.6.2018. Kolmepäiväiseen tapahtumaan odotetaan suurta yleisöjoukkoa ja paikallisten yritysten kannattaakin varautua siihen, että liikkeiden ovet käyvät tuolloin normaaliakin tiuhempaan tahtiin.

Tapahtuman järjestävät Kansan Raamattuseura ja Kangasniemen Seurakunta.

Kangasniemen Yrittäjät ry esitti Sanan Suvipäiviin liittyen muutaman kysymyksen Kangasniemen seurakunnan kappalainen Pirkka Sieviläiselle, joka toimii juhlien pääsihteerinä. Alla kysymykset ja Sieviläisen vastaukset.

Miten paljon Sanan Suvipäiville odotetaan väkeä?
– 5000-6000 henkeä.

Miten tapahtuma näkyy Kangasniemen katukuvassa?
– Näkyy paljon, koska tapahtuma on kirkon, kunnantalon ja Kalliolan koulun alueella.

Missä määrin tapahtumavieraat majoittuvat Kangasniemellä?
– Valtaosa tulee Kangasniemelle lauantaina 16.6. yhdeksi päiväksi. Mutta ehkä muutama sata juhlavierasta majoittuu Kangasniemellä.

Mitä kangasniemeläisiä palveluja tapahtumayleisön oletetaan käyttävän?
Valtaosa ruokailee tapahtumapaikalla, mutta osa saattaa käydä syömässä tai kahvilla muualla. Ruokakaupoissa kävijöitä riittää. Ja ehkä muissakin liikkeissä. Jos on lämmin sää, jäätelön ja virvoitusjuomien myynti kasvaa. Täsmällistä vastausta on vaikea antaa.

Vinkkejä ja terveisiä paikallisille yrittäjille?
Kangasniemi-informaatiota on jaossa juhlapaikalla infopisteessä, esim. Kangasniemen matkailulehteä. Tarkoitus on, että Kangasniemen yritykset myös hyötyvät tapahtumasta.

Kangasniemen seurakunta lähestyy paikallisia yrityksiä lähiaikoina tiedotteella.

» Lisätietoja Sanan Suvipäivistä


Kuva viime kesänä Imatralla järjestetyiltä Sanan Suvipäiviltä.
Kuva: Pirkka Sieviläinen.

Uutiskirje 26.4.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Hallituksen kokous 25.4.2018

Kangasniemen Yrittäjien hallitus kokoontui 25.4. Pitopalvelu Siiskosessa. Kokouksen alussa Nina Reinikainen ja Seppo Lappalainen kertoivat kuulumisia Mökkimessuilta, joilla yhdistys oli mukana kunnan osastolla vapaa-ajanasuntoprojektin tiimoilta. Osastolla kävi paljon mökkiläisiä ja väki oli projektista hyvin tietoisia. Mökkejä ja tontteja myös kyseltiin paljon.

Kesän avauksen ohjelmaa suunniteltiin, luvassa muunmuassa hellehattukisa, kunnan ja Yrittäjien puheenvuorot sekä Vuoden Nuoren Yrittäjän palkitseminen. Myös vapaa-ajanasuntoprojekti on tapahtumassa esillä. Lisäksi kokouksessa keskusteltiin kesän tiedotuslehdestä, Yrittäjien Lupista sekä omista ja Etelä-Savon Yrittäjien tulevista tapahtumista.

Kangasniemen Vapaa-ajanasuntoprojekti oli mukana
OmaMökki-messuilla Helsingissä 12.-15.4.2018

Kuvassa vapaa-ajanasuntoprojektin vastuuhenkilö Seppo Lappalainen, mökkitohtori Ilmo Lahikainen ja Kangasniemen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Nina Reinikainen.

Osastolla olivat mukana Kangasniemen kunta, Kangasniemen Yrittäjät/mökkitohtori, Puula Tours, Puula Hirsitalo ja Eränetti.

Messut olivat meille antoisa kokemus, saimme mukavasti kontakteja ja myös vapaa-ajanasuntoprojektin uutiskirjettä tilattiin ahkerasti. Kiitos kaikille osastollamme vierailleille, oli kiva tavata!

Lupilla talkoiltiin lauantaina 7.4.2018

Kangasniemen Yrittäjien Lupilla järjestettiin saunan katon purkutalkoot ja samalla Jari Hotti kaatoi saaresta puita. Kiitos kaikille mukana olleille!

Jatkossakin on tarjolla kaikenlaista talkoota, mm. saunan katon panelointi, pesu ja ulkoseinän korjaus sekä mökin maalaus. Uusi kiuaskin on jo hankittu.

Tule mukaan talkoisiin!

Lisätietoja: Seppo Lappalainen, puh. 0400 570 557, seppo.lappalainen(a)seponkonttori.fi

Kangasniemen Yrittäjät ry:n kevätkokous

Kangasniemen Yrittäjät ry:n Kevätkokous järjestettiin
Svalan Tervapääsky-mökillä 5.4.2018


Kokouksessa käytiin läpi sääntöjen määräämät kevätkokousasiat ja todettiin että vuosi 2017 oli varsin toiminnantäyteinen. Lue vuoden 2017 toimintakertomus tästä!

Varsinaisen kokouksen lisäksi ohjelmassa oli ruokailua, kahvittelua ja vapaata keskustelua.

KYDT vei voiton Hyvän Mielen turnauksessa 31.3.2018

Kangasniemen Yrittäjät Dream Team uusi voittonsa viime lauantaina pelatussa turnauksessa. Ihan helpolla voitto ei irronnut, vaan saimme nauttia tiukoista ja tasaisista taisteluista. Kiitos kaikille kivasta päivästä!

» Kuvia tapahtumasta

Uutiskirje 29.3.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje

Talvimessut järjestettiin
17.3.2018 Kansis-keskuksessa

Kuva messujen pukunäytöksestä. KaPan jalkapalloilijat Akseli Vidgren ja Elmeri Linnera esittelemässä Eränetin asuja.

» Lue lisää

Uutiskirje 1.3.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Hallituksen kokous 8.2.2018

Hallitus kokoontui Kangasniemen Juhla- ja Pitopalvelun tiloissa. Kokous aloitettiin pienellä juhlahetkellä: osallistujat nostivat maljat Etelä-Savon vuoden 2017 parhaaksi yhdistykseksi valinnan kunniaksi ja myöhemmin nautittiin maittavat täytekakkukahvit. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa huimaa vauhtia lähestyviä Talvimessuja, kevätkokousta, kevään tiedotuslehteä ja allekirjoitettiin viime vuoden tilinpäätös. Päätimme myös lahjoittaa jokaiselle tänä vuonna liittyvälle uudelle jäsenyritykselle yhden #yritäees -hupparin. Huppareita on tulossa myös myyntiin jäsenistölle: tilauksia voi tehdä Talvimessuilla yrittäjäyhdistyksen pisteessä ja samalla voi sovittaa mallikappaleita.

Kangasniemi valittiin vuoden 2017 paikallisyhdistykseksi!

Valinta julkistettiin puheenjohtajapäivillä Helsingissä 3.2.2018. Palkinto on tunnustus aktiivisesta toiminnasta jäsenkunnan asioiden ajamiseksi. Olemme kiitollisia ja ylpeitä saamastamme huomionosoituksesta! Työ jäsenistön ja koko Kangasniemen hyväksi jatkuu!

Puheenjohtajapäivillä julkistettiin myös valtakunnalliset palkinnot. Kangasniemen Yrittäjät ry oli yksi Vuoden 2017 tekijä -sarjan finalisteista. Muut ehdokkaat samassa sarjassa ovat Hangon Yrittäjät, Kemin Yrittäjät, Lempäälän Yrittäjät ja Ylöjärven Yrittäjät. Vuoden tekijänä palkittiin Lempäälän yrittäjät, lämpimät onnittelut heille! Olemme iloisia, että ylsimme kärkiviisikkoon.

Kangasniemen Yrittäjät ylsi finaaliin myös vuoden 2016 parhaita valittaessa. Olimme ehdolla vuoden paikallisyhdistykseksi 100-199 jäsentä-kategoriassa, tuolloin voittajaksi valittiin Suonenjoen Yrittäjät.

Uutiskirje 1.2.2018

» Lue tästä Etelä-Savon Yrittäjien uutiskirje!

Yrittäjägaala Pieksämäen Veturitalleilla 20.1.2018

Kangasniemeläiset yrittäjät olivat vahvasti edustettuina Etelä-Savon yhteisessä yrittäjägaalassa. Illan aikana nähtiin runsaasti palkitsemisia ja muistettiin kaikkia paikallisyhdistysten Vuoden 2017 Yrittäjiä. Estradilla muistettavien joukossa käväisi myös Kangasniemen Vuoden 2017 Yrittäjä Juha Marttinen. Maakunnallisena Vuoden Yrittäjänä gaalassa palkittiin Hotelli & Spa resort Järvisydän.

Mikael Pentikäinen vieraili Kangasniemellä 11.1.2018

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikael Pentikäinen vieraili Kangasniemellä torstaina 11.1.2018. Päivän aikana vierailtiin paikallisissa yrityksissä ja päivän päätti kunnantalolla järjestetty Yrittäjäilta, jossa Pentikäisen lisäksi puhujina olivat Kangasniemen Yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikainen ja Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola. Yrittäjäillassa oli noin 80 osallistujaa.


Vierailu Tehometillä.


Seuraava vierailukohde oli Jalavilla.


Vierailu Rakennuspalvelu Joni Pietarisella.

» Lue Kangasniemen Kunnallislehden juttu vierailusta!

Hallituksen järjestäytymiskokous 8.1.2018

Hallitus järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessa, katso hallituksen jäsenet ja heidän vastuualueensa tästä!

Kokouksessa käsiteltiin myös mm. Mikael Pentikäisen vierailua ja Talvimessuja sekä lyötiin lukkoon yleisten kokousten ja seuraavan Ideasingon ajankohta. Viikolle 26 ideoitiin yrittäjien ja vapaa-ajan asukkaiden yhteistapahtumaa esimerkiksi pesäpallo-ottelun merkeissä.

Kalenteriin merkattavaa:
- Kevätkokous to 5.4. klo 18.30, kokouspaikka tiedotetaan myöhemmin
- Syyskokous to 8.11. klo 18, kokouspaikka tiedotetaan myöhemmin
- Yrittäjien tiedotuslehdet ilmestyvät Kunnallislehden liitteenä 9.5. ja 22.11.
- Joulun avaus järjestetään perjantaina 23.11. ja Joulumarkkinat näillä näkymin pe-la 23.-24.11.2018

Puheenjohtaja toi myös tiedoksi Etelä-Savon Yrittäjien tulevia tapahtumia. Katso ESY:n tapahtumakalenteri tästä!

Tulossa myös Yrittäjäristeily 14.-15.4. Tallink M/S Silja Europalla. Lue lisätiedot ja varaa paikkasi tästä!

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 8.2.2018.

Wanhemmat kuulumiset

» Vanhemmat kuulumiset ja uutiset löydät täältä!

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Suomen Yrittäjien jäsenlistaus