Kangasniemen Yrittäjät ry

Vapaa-ajanasuntoprojekti

Kangasniemen Yrittäjien ja Kangasniemen kunnan yhteistyössä toteuttama projekti käynnistyi kevättalvella 2017, jolloin postitettiin lähes 1900 palvelutarvekyselyä ulkopaikkakuntalaisille Kangasniemen vapaa-ajan asukkaille.

Palautettujen kyselyiden määrä oli positiivinen yllätys: vastauksia saatiin 366 kappaletta. Vapaa-ajan asukkaiden palvelutarpeet vaihtelivat erilaisista saneeraus- ja kunnostustöistä kokonaan uuden vapaa-ajan asunnon rakentamiseen. Entistä useampi toi myös esille tarpeen erilaisille mökkitalkkaripalveluille.

Julkaisemme uutiskirjettä vapaa-ajan asuntoprojektiin liittyen!

Voit tilata kirjeen sähköpostiisi sivun alareunasta.

» Lue projektin ensimmäinen uutiskirje tästä! (julkaistu lokakuussa 2017)

» Uutiskirje 2, julkaistu Joulun avaustunnelmissa 23.11.2017

» Uutiskirje 3, julkaistu 15.1.2018

» Uutiskirje 4, julkaistu 19.2.2018

Vastaajat olivat pääosin tyytyväisiä Kangasniemen kuntaan ja palvelutarjontaan, joskin myös negatiivista palautetta tuli yrittäjien palvelualttiudesta ja aukioloajoista. Moni kyselyyn vastannut kertoi harkitsevansa vakavasti muuttoa Kangasniemelle mikäli työkuviot antaisivat myöten tai asunnon ympärivuotiseksi muuttaminen onnistuisi. Vapaa-ajan asukkaat listasivat tarvitsemiaan palveluita laajalla rintamalla: tarvetta olisi niin sisä- kuin ulkotöillekin. Kyselyn mukana lähetettiin Kangasniemen yrityshakemisto, josta löytyvät paikalliset palveluntarjoajat ja ammattilaiset.

Kahdellekymmenelle nopeimmalle vastaajalle tarjottiin ilmainen, asiantuntijan tekemä remontti- ja palvelutarvekatselmus, lisäksi arvottiin kaksi katselmusta ja kolme K-Raudan lahjakorttia. Lopulta katselmuksia tehtiin kesän mittaan noin 30. Käyntien tarkoituksena oli kartoittaa remonttitarpeet ja luoda yhteyksiä mökkiläisen ja remontteja tekevien paikallisten yritysten välille. Katselmukset toteuttivat Seppo Lappalainen Kangasniemen Yrittäjien hallituksesta ja suunnittelija, "mökkitohtori" Ilmo Lahikainen.

Projekti jatkuu

Vapaa-ajan asuntoprojekti on onnistunut jo tähän mennessä yli odotusten ja saanut monet palveluntarvitsijat sekä paikalliset palveluntarjoajat kohtaamaan. Projekti jatkuu myös tänä vuonna muun muassa seuraavin tavoin:

- Vapaa-ajan asukasprojektin uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Kirjettä lähetetään yhteydenottoon suostumuksensa antaneiden sähköposteihin ja jota myös muut halukkaat voivat tilata sen alla olevaa lomaketta käyttäen.

- Kangasniemen ensimmäiset Talvimessut järjestetään 17.3.2018, lue lisätietoja ja tule tutustumaan laadukkaisiin paikallisiin palveluihin, tekemään ostoksia ja nauttimaan messuravintolan herkuista!

- Vapaa-ajan asuntoprojekti osallistuu Helsingin Messukeskuksessa 12.-15.4.2018 järjestettäville OmaMökki-messuille osastolla 7e130. Mökkitohtori Ilmo Lahikainen on mukana osastolla vastailemassa messuvieraiden kysymyksiin.

- Vapaa-ajan asuntoprojekti on luonnollisesti esillä myös Rantatorilla järjestettävässä Kangasniemen kesän avauksessa 12.5.2018.

- Myös kartoituksia tultaneen jatkamaan - seuraile sivuja, tiedotamme projektiin liittyvistä asioista täällä!

Lehti- ja nettijuttuja projektista:

» Kangasniemen Kunnallislehti 8.6.2017: Reinikaiset löysivät remonttiapua

» Kangasniemen Kunnallislehden pääkirjoitus 21.9.2017: Kirjekampanja ylitti odotukset

» Kangasniemen Kunnallislehti 21.9.2017: Kesäasukaskampanja saa jatkoa

Lisätietoja:

Kangasniemen Yrittäjät ry
Seppo Lappalainen
Puh. 0400 570 557
Email: seppo.lappalainen(a)seponkonttori.fi

Liity Kangasniemen vapaa-ajan asuntoprojektin postituslistalle!

* indicates required
 

Kangasniemen Yrittäjät Facebookissa


Kangasniemen kunta

Tulla Ky


Kangasniemen Yrittäjien jäsenyritykset

» Suomen Yrittäjien jäsenlistaus